Isto kao u Okučanima

Milanović, zbog osoba s oznakama “Za dom spremni” u protokolu obljetnice, napustio Maslenicu. Otišao i Hranj

P. N.

Foto Marko Dimic/PIXSELL

Foto Marko Dimic/PIXSELL

Razlog je sličan kao i kod obilježavanje akcije "Bljesak" u Okučanima prošle godine - predsjednik je, naime, doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju sporna obilježja "Za dom spremni"Zoran Milanović odbio je danas sudjelovati u protokolu obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“, javlja N1.


Razlog je sličan kao i kod obilježavanje akcije “Bljesak” u Okučanima prošle godine – predsjednik je, naime, doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju sporna obilježja “Za dom spremni”. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.


Za Milanovićem je događaj u Zadru napustio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj.
Program će započeti izvođenjem Himne, minutom šutnje, prigodnim pjesmama Klape HRM-a “Sveti Juraj“, čitanjem povjesnice VRO Maslenica, recitalom – čitanjem iz odlomka iz knjige Ivice Matešića-Jeremije, te polaganjem ruža uz spomen obilježje. U 10 sati bit će služena sveta misa za Domovinu u Katedrali svete Stošije koju će predvoditi don Josip Radojica Pinčić. Za 11,45 sati planirano je polaganje vijenaca na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, a u 12,15 sati polaganje vijenaca na spomen obilježju 4. gardijske brigade “Pauci“ u Islamu Latinskom i otkrivanje spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Eriku Coliću.


Za 12,45 sati kod Zaštitnog pojasa DC 8 uz odmorište sjeverne strane Masleničkog mosta u Maslenici predviđeno je polaganje vijenaca kod spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica 93.