Predsjednik RH

Milanović: “Dumbović? To isto je radio Banožić, suze mi oči od smijeha i od očaja”

Portal Novi list

Zoran Milanović / Foto Mateo Levak

Zoran Milanović / Foto Mateo Levak

Vlada nije odgovorna za inflaciju, za to ih ne mogu optužiti, rekao je Zoran Milanović novinarimaPredsjednik Republike Zoran Milanović održao je u Sisku sastanak s gradonačelnicom Grada Siska i predsjednikom Udruge HVIDR-a Grada Siska. Nakon toga je dao izjavu za medije, javlja N1.


Komentirajući inflaciju rekao je:

“Instrumenti kojima centralni bankari raspolažu su jako ograničeni, rekao je Milanović, komentirajući inflaciju.


Vlada nije tu odgovorna, za to ih ne mogu optužiti. Kad je bio novac jeftiniji? Nikad. A robe nema. Opskrbni lanci su poremećeni. Lako je sad biti pametan, ali to je bilo očekivano, rekao je Milanović.
Komentirao je i uhićenje Dumbovića.


“To je isto kao što je Banožić radio. Tako da s nestrpljenjem čekam što će biti u njegovom slučaju”, rekao je Milanović.


“To me ne šokira, ali me iznenađuje. Ne znam o čemu se tu radi, ali o slučaju Banožića znam, suze mi oči od smijeha i od očaja i sad čekam DORH, svoj nerad će objasniti taktiziranjem, oni čekaju pa kažu da taktiziraju. Tako i sa Slovenskom, gdje je optužnica? DORH samo treba Banožića osloboditi odgovornosti. Ne znam što čeka”, rekao je Milanović.


“Nije mi drago to vidjeti. Čuo sam se s njima, ali nije mi palo na pamet pitati – krade li se”, rekao je Milanović o Dumboviću.


Što se tiče seks-skandala, predsjednik je rekao da to uopće ne prati. “Gadi mi se to”, rekao je Milanović.