Predsjednik RH

Milanović Plenkoviću: “Šalji, brate, lavove, a ne pudlice na mene”. Komentirao i Tomaševićev “sukob interesa”

Portal Novi list

Zoran Milanović / Foto Davor Kovačević

Zoran Milanović / Foto Davor Kovačević

Onaj tko je cijepljen je zaštićeniji, ali dokle god je netko necijepljen, virus ima svoj ring u kojem pleše, rekao je MilanovićPredsjednik Zoran Milanović sudjelovao je danas u Zagrebu na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75. obljetnice djelovanja Hrvatskog saveza slijepih, javlja N1


Govorio je o cijepljenju i popuštanju mjera.


“Stvari idu polako u normalu, ne prebrzo, ali iz dana u dan. Mislim da je to u redu, ljudi su se cijepili.
Onaj tko je cijepljen je zaštićeniji, ali dokle god je netko necijepljen, virus ima svoj ring u kojem pleše. Nažalost, danas su svi eksperti, stručnjaci, doktor Google… Ja jedino mogu pozvati sve ljude da se cijepe.


Vidjeli smo previše puta da je Stožer donosio odluke sinkronizirano s vrhom HDZ-a i Plenkovićem, koje su njima odgovarale. To je vidjelo svako dijete, a to se ne bi trebalo raditi, jer se radilo o temeljnim ljudskim pravima. To je rađeno na način na koji se nikad ne bi trebalo raditi, rekao je Milanović.


Dotaknuo se i poteza Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je otvorilo predmet protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja nove Uprave Zagrebačkog holdinga bez javnog natječaja.


“Ne znam kakve to veze ima sa sukobom interesa. To je politička odluka, ali sukob interesa sigurno nije. Radi se o političkim odlukama. Dopuštam da sam nešto krivo shvatio, ali ako je zaista ono što piše, da je čovjek imenovao upravu, to je njegovo pravo, nema tu sukoba interesa. Na tome će ili dobiti ili izgubiti izbore i to je to”, rekao je Milanović.


Komentirajući svoj boravak u Bruxellesu na summitu NATO-a, Milanović je rekao da ni Angela Merkel nije bila u društvu ministara te da su ministri tamo samo statičari.


“Šalji, brate, lavove, a ne pudlice na mene!”, poručio je Plenkoviću, javlja N1.