Bivši premijer

Milanović kandidaturu objavljuje nakon izbora za EU parlament? U stožeru neće biti bivših ministara

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Bivši SDP-ovi ministri, smatraju izvori Večernjeg lista bili samo teret »kao što mu je teret i činjenica da su mnogi koje je on postavio za ministre i na liste u posljednjih godinu dana napustili SDP i otišli ili Bandiću ili u nezavisne zastupnike u Saboru«Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović mogao bi nakon izbora za Europski parlament istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika Republike, a u njegovu izbornom stožeru ne bi trebalo biti bivših SDP-ovih ministara,«barem ne u prvom planu« objavio je u utorak Večernji list , pozivajući se na neimenovane izvore bliske Milanoviću.


Bivši SDP-ovi ministri, smatraju izvori Večernjeg lista bili samo teret »kao što mu je teret i činjenica da su mnogi koje je on postavio za ministre i na liste u posljednjih godinu dana napustili SDP i otišli ili Bandiću ili u nezavisne zastupnike u Saboru«.


Velika je nepoznanica, dodaje dnevnik, i bi li Milanović u utrku išao kao nestranački kandidat ili bi ipak dobio podršku SDP-a.
«Doživi li SDP poraz na euroizborima, gotovo je pa sigurno da će se rijetko tko iz te stranke usuditi ići na te izbore osim Milanovića. No, doživi li stranka uspjeh, a tri mandata doista se mogu smatrati dobrim rezultatom za SDP, nije isključeno da će ljudi oko Davora Bernardića, a koji Milanovića ne mogu smisliti, doista gurati opciju da stranka ima svojeg kandidata, vjerojatno Tonina Piculu. Što je nova opasnost za SDP koji bi se doslovce mogao raspoloviti u slučaju da obojica uđu u tu bitku«, piše Večernji.


«Kada bi se Milanović kandidirao mimo stranke, dogodilo bi mu se isto što i Bandiću«, kaže za Večernji jedan član vodstva SDP-a. »No, veliko je pitanje je li isto izbaciti iz SDP-a Milana Bandića i Zorana Milanovića, kojeg većina birača SDP-a želi vidjeti u ulozi kandidata za predsjednika i koji po svim istraživanjima jedini i ima šansu protiv aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović«, navodi Večernji list.