Uskoro na birališta

Milanović još treba razgovarati s Bernardićem: Najizglednije da će izbori biti 28. lipnja ili 5. srpnja

Hina

Foto Slavko Midžor PIXSELL

Foto Slavko Midžor PIXSELL

Milanović je jučer otkrio kako mu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao na znanje da mu je svejedno hoće li se izbori održati 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja te će o datumu odlučiti nakon razgovara s predstavnikom druge velike grupacije, predsjednikom SDP-a Davorom BernardićemPremda predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović još nije odredio datum parlamentarnih izbora, vrlo je izvjesno da ćemo na birališta 28. lipnja ili 5. srpnja ove godine, piše u subotu Večernji list.Naime, Milanović je jučer otkrio kako mu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao na znanje da mu je svejedno hoće li se izbori održati 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja te će o datumu odlučiti nakon razgovara s predstavnikom druge velike grupacije, predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, navodi dnevnik.
A SDP-u, kako doznaje Večernji list, najviše bi odgovaralo da se izbori provedu 5. ili 12. srpnja, naravno pod uvjetom da se u ponedjeljak raspusti Sabor.


Uzmemo li u obzir i Milanovićevu izjavu kako »ćemo gledati da se pomire interesi epidemiološke slike i da Hrvatska dobije relativno brzo stabilnu vlast, te da se ne uđe previše u vrijeme kad će veći broj ljudi otići iz gradova«, posljednja nedjelja u lipnju ili prva u srpnju doimaju se kao najizgledniji dani za parlamentarne izbore.


Koji datum parlamentarnih izbora kome najviše odgovara pitanje je o kojem se politički analitičari ne mogu složiti, donosi Večernji list.