Prva izjava

Milanović će svoju prethodnicu predložiti za veleposlanicu: ‘Ne znam što je to tvrda kohabitacija’

P. N.

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL

Kaže da ga je jučer nazvao i turski predsjednik Erdogan i kako su razgovarali pola sata. Prokomentirao je i odnose s premijerom Plenkovićem, navodeći da će "probati biti najbolji prijatelji koliko je to moguće"Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović danas se prvi put oglasio nakon izborne noći u kojoj je izabran za novog hrvatskog predsjednika. Izjavu je dao novinarima koji su ga čekali pred njegovim stanom.


Kaže kako je jučer bio lijep dan. Udahnuo je, nastavlja, zrak i kreće dalje.


– Nazvali su me i Andrej Plenković i gospođa Kolinda Grabar-Kitarović. Jučer sam odgovarao na poruke, razgovarao s ljudima u Europi, svijetu…”, kazao je Milanović, prenosi N1.
Kaže da ga je jučer nazvao i turski predsjednik Erdogan i kako su razgovarali pola sata. Prokomentirao je i odnose s premijerom Plenkovićem, navodeći da će “probati biti najbolji prijatelji koliko je to moguće”.


– Ne znam što znači ‘tvrda kohabitacija'”, treba pogledati u Ustav – odgovorio je na upit o Plenkovićevoj izjavi i dodao da će se sastati s njim ovih dana.


Rekao je da neće izmještati ured, a aktualnu predsjednicu će predložiti za veleposlaničko mjesto.


– Nije odgovorna za nikakva kaznena djela i bila je predsjednica, odvratio je.


Ne razmišlja, navodi, o vraćanju Titove biste na Pantovčak


– Pantovčak nije muzej. Hrvatski predsjednici su četvero. Ovo ranije možemo ići do kralja Tomislava, rekao je Milanović, prenosi N1.