Analiza izbornih rezultata

Mikulić: Na sjednici predsjedništva HDZ-a grada Zagreba nije bilo tabu tema

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Nakon usvajanja izvješća na nacionalnoj razini, mogu vam govoriti o detaljima zaključaka, ali mogu vam reći da nema tabu tema. Nema nijedne teme koju mi ne možemo otvoriti i o kojoj ne možemo razgovarati«, kazao je MikulićZAGREB Predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u subotu kako je na sjednici predsjedništva te organizacije, na kojoj su analizirali izborne rezultate Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu, nije bilo tabu tema, no nije želio iznositi detalje zaključaka.


»Nakon usvajanja izvješća na nacionalnoj razini, mogu vam govoriti o detaljima zaključaka, ali mogu vam reći da nema tabu tema. Nema nijedne teme koju mi ne možemo otvoriti i o kojoj ne možemo razgovarati«, kazao je Mikulić po završetku sjednice predsjedništva HDZ-a grada Zagreba, odgovarajući na pitanje je li podrška zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bila uteg HDZ-ovoj kandidatkinji.


Istaknuo je da su s gradonačelnikom i njegovom listom u koaliciji na nacionalnoj i na gradskoj razini te da će, kada procijene da tema suradnje s Bandićem treba doći na predsjedništvo gradskog odbora i gradske organizacije, izvijestiti o zaključcima modela suradnje.
U kratkoj izjavi, ustvrdio je i da je predsjedništvo na današnjoj sjednici zaključilo ono što su činjenice – »da smo od prvog do drugog kruga dobili više nego duplo glasova, što na žalost, to nije bilo dostatno«.


Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, Grabar-Kitarović u prvom krugu predsjedničkih izbora u Gradu Zagrebu bila je treća po redu po broju dobivenih glasova. Tada je dobila potporu 73.958 birača s područja Zagreba, dok je u drugom krugu za nju glasovalo 153.687 birača s tog područja.