Reakcija potpredsjednika Vlade

Medved o proslavi Oluje: Neprihvatljiva je Milanovićeva retorika i optuživanje

P. N.

Foto Tomislav Miletic/PIXSEL

Foto Tomislav Miletic/PIXSEL

'Potpuno je nejasno i teško je shvatiti uslijed čega se otvara ovo pitanje 2 mjeseca prije obilježavanja VRO Oluja. Tradicionalno uslijed niza razloga, Domovinski rat počeo je u Kninu, završio je u Kninu”, pojašnjava MedvedPotpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u središnjici HDZ-a osvrnuo se na izjave premijera Milanovića oko proslave VRO Oluja, javlja televizija N1.


“Radi se o neprihvatljivoj retorici, optuživanju i nečemu što po meni osobno u javnom prostoru nema mjesta. Ja ću se vratiti na moju izjavu prije nekoliko dana. Potpuno je nejasno i teško je shvatiti uslijed čega se otvara ovo pitanje 2 mjeseca prije obilježavanja VRO Oluja. Tradicionalno uslijed niza razloga, Domovinski rat počeo je u Kninu, završio je u Kninu”, pojašnjava Medved.


Napominje kako je uz središnje obilježavanje VRO Oluja, Vlada u proteklih 5 godina obilježavala diljem Hrvatske tu obljetnicu.
“Ministarstvo hrvatskih branitelja je financiralo za više od 50 gradova i općina proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. S posebnim osjećajem poštovanja prema hrvatskim branitelja su se održavala na područjima koja su bila ratom zahvaćena”, kazao je.


Komentirao je i obilježavanje obljetnice Oluje u Glini.


“Glina je jedna od točaka u RH koja je strašno propatila u Domovinskom ratu, kao i Petrinja. Ja osobno kao ministar u proteklih 5 godina sam najmanje pet puta prisustvovao obljetnicama. Sve te obljetnice su svih ovih godina bile obilježavane na primjeren i dostojanstven način.


Knin kao gravitacijska središnja točka pobjede u Domovinskom ratu, a nemojmo zaboraviti činjenicu da smo mi pobjednici u nametnunom Domovinskom ratu od velikosrpske ideologije. U kolektivnoj svijesti hrvatskog naroda je Knin simbol pobjede. Slika dolaska Franje Tuđmana na tvrđavu i poruke koje je tamo odaslao. Obveza nam je očuvati tu kulturu sjećanja i prenijeti je na sljedeće generacije”, rekao je Medved.