Ružne scene

Mate Rimac šokiran: “Je li moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu, nadam se da će policija biti brza”

Portal Novi list

Mate Rimac / REUTERS

Mate Rimac / REUTERS

Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlacimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja, napisao je RimacVlasnik Rimac automobila Mate Rimac na Facebooku je objavio kako su njegove kolege napadnute u Zagrebu.


Radilo se o grupi stranaca, a izgleda da je napad motiviran rasizmom.


“Da li je moguce da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam.
Čuo sam se sa dečkima – kazu da su vidjeli grupu mladih muskaraca koji su se poceli sa rasistickim ispadima prema nasim stranim kolegama. “Vratite se od kud ste dosli, koji k* radite u Hrvatskoj…” uz ostale popratne psovke. Nasi zaposlenici su pokusali izbjeci konflikt – presli su cestu i ubrzali korak ali su ih napadaci dostigli i poceli sa fizickim obracunom.


Jedna od stvari koje uvijek isticemo kandidatima koje privlacimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao gradjane drugog reda. Ovo je pojedinacni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, nece imati utjecaj na percepciju stranaca koji su dosli svoj zivot graditi u Hrvatskoj.


Nadam se da ce Policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da cemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dodju zivjeti kod nas doprinose razvoju drustva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privuci strance, necemo zadrzati niti Hrvate”, napisao je Rimac na Facebooku.