Ide ga

Marijan Kustić dobio još jednu funkciju – postao šef stožera za izbore

Marin Smolčić Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Zagrepčanin Marijan Kustić, na zadnjim unutarstranačkim izborima za predsjednika Županijskog HDZ-a Ličko-senjske županije izabran je jednoglasno. Vjerojatno i zato što je na glasačkom listiću on bio jedini kandidat. Kustić je i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije, što je vjerojatno jedini slučaj u RH da jednim takvim tijelom udaljenom stotinama kilometara predsjedava osoba koja živi u Zagrebu.


„Proslavio se“ i po tome što je najavljivao, a potom bez obrazloženja otkaziivao sjednice Skupštine pa je na taj način Proračun Ličko-senjske županije donesen u zadnjem zakonskom roku. Uoči toga čina premijer Plenković je Kustića i neke slobodoumnije članove HDZ-a i koalicijske partnere zvao u Zagreb na „ispiranje mozga“. Zacijelo zato što je pod Kustićevim vodstvom ličko-senjski HDZ na zadnjim izborima polučio najlošiji rezultat u nekadašnjem „bastionu HDZ-a“ pa novi lokalni izbori nisu bili uputni.


Danas je Marijan Kustić dobio još jednu titulu.
U prostorijama Županijskog HDZ-a Ličko-senjske županije predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ Marijan Kustić održao sastanak sa predsjednicima i povjerenicima gradskih i općinskih organizacija te zajednicama koje djeluju u sklopu HDZ-a Ličko-senjske županije.


Uz pregled aktualnih političkih događanja, ususret izborima za Predsjednika RH Kustić je izabran za voditelja stožera HDZ-a za predstojeće izbore te su određena i druga tijela za pojedina područja u predstojećoj kampanji.