Prozvana novinarka

Maja Sever odgovorila na Plenkovićeve prozivke: ‘To je još jedan njegov napad na neovisno novinarstvo’

P. N.

foto HINA/ Daniel KASAP

foto HINA/ Daniel KASAP

O svemu se preko Twittera oglasila i prozvana HTV-ova novinarka, te predsjednicačelnica Sindikata novinara HrvatskeDavor Bernardić je tijekom emisije često gledao u papire koje je donio sa sobom, bilo je trenutaka kad se čak i izgubio u njima. Andrej Plenković mu je, pak, spočitnuo da na njima vidi logotip HRT-a te iznio prilično nevjerojatnu optužbu – da je Bernardića za sučeljavanje priprema novinarka HRT-a Maja Sever.


To je ponovio više puta tokom RTL Duela.


O svemu se preko Twittera oglasila i prozvana HTV-ova novinarka, te predsjednicačelnica Sindikata novinara Hrvatske.
“U Nedjeljom u 2  Stanković i ja pripremili smo nekoliko jednostavnih grafova. Točnije objavili smo izjave Andreja  Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 000 radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu. Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno. I napisali smo da to nije ostvario.


Za to ne treba nekakva posebna priprema niti istraživačko novinarstvo,  to je običan i jednostavan novinarski posao. Naglašavam novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu je još jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo”, prokomentirala je Maja Sever.