Najveći njemački avioprijevoznik

Lufthansa u svoj ljetni red letenja uvrstila novih 30 odredišta za odmor, među njima je i Rijeka

Hina

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Najveći njemački zrakoplovni prijevoznik uključit će u red letenja dvadesetak novih odredišta iz Frankfurta i 13 iz Muenchena, s fokusom na Karibe, Kanarske otoke i GrčkuBERLIN – Njemački avioprijevoznik Lufthansa objavio je da je u ljetni red letenja iz Njemačke dodao tridesetak novih odredišta za odmor, među kojima je i Rijeka, i nada se snažnom skoku rezervacija, polažući nade u cijepljenje i testiranje na covid 19.


Najveći njemački zrakoplovni prijevoznik uključit će u red letenja dvadesetak novih odredišta iz Frankfurta i 13 iz Muenchena, s fokusom na Karibe, Kanarske otoke i Grčku, stoji u priopćenju, objavljenom u četvrtak.


Ostale destinacije u programu leta iz Frankfurta obuhvaćaju hrvatsku Rijeku, ciparski Paphos, talijansku Lamezia Terme, tunišku Djerbu, portugalsku Ponta Delgadu i bugarsku Varnu, stoji na internetskoj stranici aviokompanije.
Iz Muenchena novi letovi idu za španjolski Jerez, za grčka odredišta Chania, Mykonos, Kos, Kavalla, Zakynthos i Preveza, te za egipatsku Hurgadu.


Preduvjeti za putovanja ovoga ljeta bit će cjepiva protiv covida 19 i testovi, te strogi higijenski propisi u zračnim lukama i zrakoplovima, upozorila je Lufthansa.


“Očekujemo da će mnoge zemlje ublažiti ograničenja putovanja prema ljetnoj sezoni jer se cijepi sve više ljudi”, naveo je u priopćenju član uprave Lufthanse Harry Hohmeister.


Kompanija po Hohmeisterovim riječima očekuje nagli rast potražnje nakon ukidanja ograničenja.


“Postoji velika potreba za putovanjima i vjerujemo da će ljetni mjeseci to pokazati”, dodao je Hohmeister.


Prijevoznici i putne agencije u Britaniji izvijestili su ovog tjedna o skoku rezervacija za ljetni odmor nakon što je vlada objavila plan postupnog ublažavanj koronaograničenja, ulijevajući nadu sektoru putovanja i turizma da bi mu ljeto moglo donijeti spas.


Njemačka još nije objavila plan ublažavanja ograničenja putovanja, a kancelarka Angela Merkel trebala bi sljedeće srijede razgovarati o toj temi s premijerima saveznih zemalja.


Mnoge zemlje Europske unije ponovo su uvele granične kontrole u zoni u kojoj putovnice inače nisu potrebne, strahujući od širenja novih, zaraznijih sojeva koronavirusa, podsjeća Reuters.