Epidemija

Lokalni stožeri: 30 zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj, obolio i stranac. U Zagrebu 18 slučajeva, u PGŽ 2

Portal Novi list, Hina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Trenutno je u PGŽ 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenihNa području Primorsko-goranske županije dvije su novooboljele osobe, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.


Trenutno je u županiji 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.


Jedan novozaraženi u Brodsko-posavskoj


U Brodsko-posavskoj županiji zabilježena je jedna osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.
Trenutno su 23 osobe oboljele, a 76 osoba je pod preventivnom mjerom samoizolacije.


Od izbijanja pandemije na koronavirus pozitivna je bila 181 osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji.


Dva nova u Zadarskoj županiji


Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.


Riječ je o mlađoj ženi i mlađem muškarcu s područja općina Stankovci i Gračac.


U samoizolaciji je 147 osoba, nadzor je istekao za 4839 stanovnika, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka.


Na Covid odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je troje pacijenata.


U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.


30 oboljelih u Splitsko-dalmatinskoj


U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 30 novooboljelih osoba, javio je županijski Stožer civilne zaštite.


Sedam novooboljelih osoba je iz Splita, pet iz Makarske, po četiri iz Solina i Podbablja, troje iz Sinja, po dvije oboljele osobe iz Dugog Rata i Zmijavaca te po jedna iz Kaštela, Podstrane i Runovića.


Uz 30 novooboljelih pozitivan je i jedan strani državljanin, jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, jedna s područja Koprivničko-križevačke županije i jedna osoba s područja grada Zagreba.


U Zagrebu 18 novozaraženih


U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.


U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije.


Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a.


Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora.


Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.


U Gradu Zagrebu trenutno je 174 aktivnih slučajeva i 330 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.


2 slučaja u Zagrebačkoj


U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 9. kolovoza do 11 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.


U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 39 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.


1 novozaraženi u Brodsko-posavskoj


U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je tamošnji Stožer.


U Karlovačkoj nema novih slučajeva


U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 28 osoba.


Istra bez noovoboljelih


Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih, javljaju iz istarskog stožera.


Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.


U mjerama samoizolacije nalazi se 111 osoba.


Zaražena osoba iz Varaždinske liječi se u Rijeci


Nema novozaraženih osoba u Varaždinskoj županiji, javlja tamošnji Stožer.


Pojašnjavaju da se Varaždinskoj županiji, zbog prijavljenog mjesta prebivališta, pripisuje jedan novi slučaj oboljenja. No, dodaju, ta osoba živi i radi u PGŽ te se tamo i liječi.


U Sisačko-moslavačkoj 1 oboljela u Popovači


U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.


Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.


“Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje ključ je borbe protiv ove bolesti. Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima”, poručio je načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec.


8 zaraženih u Osječko-baranjskoj


U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač.


U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.


Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.


Poštivanje samoizolacije i jučer je kontrolirala policija. Nije bilo dojava građana o kršenju te mjere, a u sedam samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.


6 novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj


U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19.


Među njima su 2 osobe iz Vinkovaca, te po jedna iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca.Jedan novi slučaj u Virovitičko-podravskoj


Među 30 testiranih osoba u posljednjih 24 sata, jedna žena srednjih godina pozitivna je na koronavirus na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.


Bjelovarsko-bilogorska bez novih slučajeva


U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 39 osoba i svi nalazi su negativni.