Strateški projekt

LNG HRVATSKA: Vode se pregovori s Mađarima. Bit ćete pravodobno informirani o svemu

Bojana Mrvoš Pavić

O tijeku ishoda razgovora javnost će biti pravovremeno informirana, poručuju iz društva prema čijoj se informaciji već pregovara i o zakupu plinskih kapaciteta od strane mađarskih zakupaca.– Vode se razgovori s mađarskom stranom po pitanju mogućih modela suradnje prilikom realizacije projekta, koji uključuju zakup kapaciteta terminala i mogućnost ulaska mađarske strane kao manjinskog vlasnika u vlasničku strukturu, stoji u odgovoru LNG-a Hrvatska na čelu s Barbarom Dorić, na pitanje da prokomentiraju najavu mogućeg ulaska Mađara u vlasništvo budućeg terminala.


O tijeku ishoda razgovora javnost će biti pravovremeno informirana, poručuju iz društva prema čijoj se informaciji već pregovara i o zakupu plinskih kapaciteta od strane mađarskih zakupaca.


Svi postupci nabave pa tako i nabave FSRU broda za uplinjavanje zatvoreni su prije donošenja konačne investicijske odluke, kažu, koja je donesena 31. siječnja ove godine, dok brod mora biti isporučen na Krk između rujna i listopada 2020. godine.
Trenutno su u pripremi aktivnosti potrebne kako bi se započelo s radovima na kopnu, zaključuju.