Skandal s prekorednim cijepljenjem

Liječnici u zagrebačkim bolnicama dovodili roditelje, kako se “cjepivo ne bi bacilo”. Preko reda se cijepio i Jambo?

P. N.

Reuters

Reuters

"Pa to je nebitno, imate li pametnijeg posla?" - odgovorio je Jambo novinarima Jutarnjeg na pitanje je li se cijepio preko redaHrvatsku trese skandal s cijepljenjem preko reda, pod izlikom da se cjepivo “ne baci” – nakon rektora Damira Borasa, jučer je potvrđeno da je obje doze primio i 54-godišnji predsjednik HGK Luka Burilović.


Jutarnji list neslužbeno doznaje da Burilović nije upisan u registar, tako da se ni ne zna gdje je cijepljen. Također postoje informacije iz više zagrebačkih bolnica kako su i neki liječnici doveli svoje roditelje, koji su se “slučajno” našli u bolnici baš kada je ostalo doza cjepiva, pa su da se “ne baci” primili svoje doze.


Neslužbeno, među cijepljenima preko reda je i poznati metkovski političar Stipo Gabrić Jambo.
“Pa to je nebitno, imate li pametnijeg posla?” – odgovorio je Jambo novinarima Jutarnjeg na pitanje je li se cijepio preko reda.


Ravnatelji nekih bolnica također su priznali kako je bilo pokušaja da se cijepi dio ljudi koji nisu bili na redu za cijepljenje, ali samo, eto, kako se cjepivo ne bi bacilo. U jednoj bolnici, govore neslužbene informacije, liječnica je dovela svoje roditelje i rekla im da čekaju jer će vjerojatno ostati cjepiva, što se na kraju ispostavilo točnim, piše Jutarnji list.