11. prvenstvo Hrvatske

Ličanin Andrija Šimić opet apsolutni pobjednik Hrvatske u obaranju ruku!

Marin Smolčić

Foto Facebook

Foto Facebook

Kao i prošlih godina Ličani su opet dokazali da se među njima nalazi poneki legendarni snagator Marija Matijević, nekada najjači čovjek na svijetuU Sinju je sinoć okončano 11. prvenstvo Hrvatske u obaranju ruku „Prvenstvo Hrvatske 2020.“. Unatoč oprezu od koronavirusa te uz provođenje svih  epidemioloških mjera na prvenstvu su kroz kvalifikacijske i završne borbe sudjelovala 193 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Kao i prošlih godina Ličani su opet dokazali da se među njima nalazi poneki legendarni snagator Marija Matijević, nekada najjači čovjek na svijetu.


S natjecanja u Sinju  Andrija Šimić iz Ličkog Osika vratio  se sa čak četiri  zlatne medalje! Pobjednik je u desnoj i lijevoj 105+ kategoriji te pobjednik  najelitnije Open Left i Open Right kategorije čime  je obranio prošlogodišnji naslov na obje ruke i ponovno postao apsolutni prvak Hrvatske u obaranju u lijevoj i desnoj ruci.


To je samo jedan u nizu Andrijinih uspjeha, od osvajanja  domaćih i svjetskih kupova, do četvrtog mjesta na Europskom i  Svjetskom prvenstvu. Da Lika ima najjače ljude dokazuje još jedan Gospićanin, ovoga puta 15-to godišnji Rino Mašić koji je jučer u Sinju također osvojio  zlato u kategoriji  do 85  kg u obje ruke te je juniorski prvak na desnu i drugoplasirani na lijevu ruku. Rinu je trener upravo Andrija Šimić koji ističe da je Rino prirodni talent i budući apsolutni prvak Hrvatske!
Među početnicima istaknuo se i Gospićanin Bruno Vukelić (18) u kategoriji +85 koji je osvojio zlato na desnu ruku.


U kategiriji do 85 kg odličan je bio i Otočanin Ivan Gomerčić (25) koji je osvojio je na lijevu ruku srebro, a na desnu broncu.


Hrvatski Armwrestling savez za obaranje ruke osnovan je u Zagrebu 2009. godine te je iste godine pristupio i postao punopravni član Europskog i svjetskog Armwrestling saveza. Od 2018. godine  punopravni je član Hrvatskog olimpijskog odbora te je Savez za osobe  s invaliditetom punopravni član Hrvatskog paraolimpijskog odbora.