Ratni zločinac sa studentima

Kuščević: Dario Kordić je odslužio svoje! Divjak: Treba imati na umu da je to Studentski centar

Hina

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Dario Kordić, kojega je Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) osudio na 25 godina zatvora za ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini, održao je u Studentskom domu "Stjepan Radić" predavanje koje je organizirao studentski kapelan don Damir Stojić.ZAGREB – Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je u četvrtak prije sjednice Vlade predavanje koje je u Studentskom domu na Savi održao Dario Kordić, osuđen zbog ratnih zločina u BiH, rekavši da je Kordić svoju zatvorsku kaznu odslužio.


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak iz HNS-a prokomentirala je njegovu izjavu; rekla je da je to “sigurno tako što se tiče prava”, no poruka se, itsaknula je, “šalje i cijelim sklopom nečijega životnoga puta”.


“U pravu postoji institut koji kaže da je, nakon proteka kazne, što je čovjek odslužio, nitko ga nema pravo prozivati zbog toga. Kordić je dao svoj doprinos u ratu, a očito je i pogriješio. To što je pogriješio, to je i odslužio”, poručio je ministar Kuščević.


Divjak: Poruka se ne šalje samo onime što se govori
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na zamolbu novinara da komentira Kuščevićevu izjavu, rekla je: “Kazna je odslužena, međutim, pri tome ipak trebaju uzeti u obzir da se poruka šalje ne samo onime što se govori, nego i cijelim sklopom nečijega životnoga puta, i da tu treba biti oprezan u takvim situacijama, pogotovo kada se organizira nešto i u prostorijama Studentskoga centra.”


Dario Kordić, kojega je Međunarodni kazneni sud za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) osudio na 25 godina zatvora za ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini, održao je u Studentskom domu “Stjepan Radić” predavanje, koje je organizirao studentski kapelan don Damir Stojić.


Predavanje je prekinula skupina studenata uz povike Kordiću da je ratni zločinac.