Bivši ministar ponovo pod lupom

NIKAD DOSTA Povjerenstvo istražuje Milana Kujundžića zbog još skrivenih dionica i nekretnina

P. N.

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što se otkrilo da mulja s nekretninama, bivšem ministru prijeti i kazna zbog kršenja Zakona o sukobu interesaPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je danas postupak protiv Milana Kujundžića, bivšeg ministra zdravstva i zastupnika u Hrvatskom Saboru zbog razlike u prijavljenim primanjima i nekretninama u imovinskoj kartici, piše Telegram.


Kujundžić je lani u siječnju smijenjen upravo nakon velike afere koja je počela s Telegramovim otkrićima o ministrovim nekretninama.


Povjerenstvo je odlučilo istražiti ministrove nekretnine i primanja. Utvrdilo je nesklad u dohodcima od nesamostalnog rada, te njegovoj i supruginoj imovini koja je navedena u imovinskoj kartici. Sada od Kujundžića očekuje očitovanje.


Prijavio manja primanja
Do sada je prema podacima Porezne uprave Povjerenstvo utvrdilo da je za 2019. gospodin Kujundžić prijavio manja primanja i to za više od deset posto koliko se Zakonom o odlučivanju o sukobu interesa tolerira. Naime, Kujundžić je naveo da prima nešto više od 16.100 kuna plaće, dok je doista zarađivao nešto više od 17.800 kuna mjesečno, piše Telegram.


Osim toga, nije prijavio da je 2017. bio mentor jednom specijalizantu u Općoj bolnici u Virovitici, te na taj način zaradio 2.191 kunu.


I plaća njegove supruge koju je primala tijekom 2017., 2018. i 2019. godine prema podacima iz imovinske kartice bila je preko deset posto niža nego što je stvarno gospođa Kujundžić zarađivala.


Upisao puno manje kvadrata


Otkriven je i nesklad s prijavljenim nekretninama. Povjerenstvo je za sada utvrdilo da je Milan Kujundžić u kući u Markuševcu prijavio samo etažirani stan od 131 metara kvadratnih, dok terasu, garažu i ostale pripadajuće prostore nije prijavio.


Naveo je i netočnu površinu apartmana u Novalji. Naime, on je u imovinsku karticu upisao da je u pitanju nekretnina od 5o metara kvadratnih iako se u stvarnosti, tvrdi Povjerenstvo, radi o apartmanu od 67 metara kvadratnih.


Povjerenstvo od Kujundžića očekuje objašnjenje i zašto je u naselju Ivanbegovina prijavio samo kuću od oko sto kvadrata dok je uz nju i okućnica od oko tisuću metara kvadratnih. Nije prijavio ni zemljišta u Poljicama i to jedno koje ima u vlasništvu, te još dva kojima je suvlasnik. U imovinskoj kartici Kujundžić nije naveo ni 69 dionica HT-a, piše Telegram.


Nisu prijavili dionice Hajduka


Osim što je prijavio nižu plaću supruge, u imovini gospođe Kujundžić nisu navedeni dijelovi nekretnina u Podbablju kod Imotskog. U Povjerenstvu su se doduše uvjerili da su tamošnje zemljišne knjige nesređene, pa od Kujundžića očekuju precizne informacije.


Uočeno je da nedostaje i podatak o građevinskom zemljištu Tatjane Kujundžić u Klari, o manjem poljoprivrednom zemljištu u mjestu Poljice, dijelu građevinskog zemljišta u Novalji, te dvjema dionicama Hajduka.