Kandidatkinja za EK

Kuće, dionice, zemljišta… Šuica objavila popis imovine, ali nije navela koliko vrijedi

Hina

Dubravka Suica Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dubravka Suica Photo: Patrik Macek/PIXSELLHrvatska kandidatkinja za članicu Europske komisije Dubravka Šuica objavila je uoči saslušanja u Europskom parlamentu u četvrtak izjavu o financijskim interesima u kojoj nabraja, ali ne navodi vrijednost obiteljske imovine.


Izjava o financijskim interesima dostupna je na službenim stranicama Europskog parlamenta i datirana je s 12. rujnom.


Kandidatkinja za potpredsjednicu Komsije za demografiju i demokraciju posjeduje 69 dionica Atlantske plovidbe vrijednih 4105,91 eura i 63 dionice HT-a u vrijednosti 1354,71 eura.Šuica nadalje navodi obiteljsku kuću u Dubrovniku, stan u Zagrebu, kuću na Blidinju u Bosni i Hercegovini koje sve glase na njezinog supruga. Nije objavila podatake o vrijednosti tih nekretnina.

Navodi još kuću i zemljište na Pelješcu koji su u djelomičnom vlasništvu supruga te tvrtku DUBE d.o.o. za pomorski prijevoz koja ne posluje od 2016.
U nastavku izjave o financijskim interesima navela je kuću u Cavtatu koja se gradi od 1988., što joj nasljedstvo od roditelja.


Udruga Gong zatražila je nedavno da Šuica zaustavi višegodišnja nagađanja o porijeklu i vrijednosti svoje imovine i da objavi imovinske kartice s početaka svoje političke karijere, kao i nalaz porezne inspekcije vezano za njenu imovinu koja je prema medijskim napisima vrijedna pet milijuna eura.


Premijer Andrej Plenković na to je rekao da je Šuica prijavila sve što je trebala prijaviti, a Gong optužio da glumi neovisnu udrugu koja je u stvari produžena ruka SDP-a. Šuičina nasljednica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak kazala je, pak, da Gong propitivanjem njezine imovine u suradnji s SDP-om opstruira državu i ruši joj ugled.