Oprezno u prometu

Krenuo udarni turistički vikend: Čekanje na granicama, pred naplatom Lučko je kilometarska kolona

Hina

Foto Borna Filić PIXSELL

Foto Borna Filić PIXSELL

Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat, na GoričanuPojačan je promet na cestama u smjeru mora, na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko jedan kilometar, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub.


Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat, na Goričanu.


Zbog veće gustoće prometa tijekom dana povremeno će se voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.
Vozače iz HAK-a pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.


Mokri su i skliski kolnici mjestimice na sjeverozapadu zemlje. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.


U pomorskom prometu nema poteškoća.