Reakcija

Kovač: Jelenić treba dati ostavku, ali zanimljiv je trenutak rasplamsavanja afere

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Ovo je sada zaista prozirno. Jelenić je predložen od Vlade da bude državni odvjetnik i valjda se trebalo znati kojoj organizaciji pripada. Sada se njega proziva masonom i radi toga se njega želi razriješiti dužnosti državnog odvjetnika", rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboruZAGREB Kandidat za predsjednika HDZ-a i saborski zastupnik Miro Kovač izjavio je u srijedu da bi glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić trebao dati ostavku jer je nanio štetu ugledu državnom odvjetništvu, no smatra kako je zanimljiv trenutak u kojem se rasplamsala afera.


“Ovo je sada zaista prozirno. Jelenić je predložen od Vlade da bude državni odvjetnik i valjda se trebalo znati kojoj organizaciji pripada. Sada se njega proziva masonom i radi toga se njega želi razriješiti dužnosti državnog odvjetnika”, rekao je Kovač novinarima u Hrvatskom saboru.


“Mala djeca vide da se želi voditi neka antimasonska politika, želi se približiti Katoličkoj crkvi zbog priče oko Istanbulske konvencije. Meni je to sve skupa malo infantilno, baš u ovom trenutku kada imamo unutarstranačke izbore u HDZ-u imamo aferu s Jelenićem”, ustvrdio je Kovač.
Ističe da Jelenić treba dati ostavku zbog nanošenja štete ugledu DORH-a i ponašanja u priči s Nikicom Gabrićem ali svođenje svega na borbu protiv masona je “infantilno i neukusno”.


Treba gledati meritum stvari, a ne glumiti velike borce protiv masona i pokušati se na taj način približiti Katoličkoj crkvi, dodao je.


Zbog izbora se ljude ucjenjuje


Kovač se osvrnuo i na događanja u HDZ-u ustvrdivši da se zbog unutarstranačkih izbora događaju pritisci na terenu.


“Ljude se ucjenjuje radnim mjestima, kreditima, raznim natječajima, to je činjenica. Ljudima u mom stožeru se prijetilo, to je činjenica, širem članstvu nije jednostavno”, kazao je.


Također je rekao da mu je u utorak na obljetnici HDZ-a na Trešnjevci Vladimir Šeks, “koji je mentor Plenkovića”, poručio da će trebati odvjetnika nakon unutarstranačkih izbora.


Ističe kako je cjelokupan procesu unutar HDZ-a važan ne samo za HDZ i demokraciju u HDZ-u, nego i za jačanje demokracije u Hrvatskoj.


“Nakon 15. ožujka, nakon pobjede naše opcije za promjene, koja je nužna ne samo zbog HDZ-a nego zbog Hrvatske, ništa više neće biti isto. Neće biti sijanja straha i pobijedit će sloboda mišljenja i savjesti”, poručio je Kovač.