Reakcija na predsjedničinu izjavu

Kotromanović: Grabar-Kitarović je najveća ugroza za sigurnosne službe RH

P. N.

Kotromanović tvrdi kako predsjednica ni nakon pet godina službe ne zna Zakon / Snimio Darko JELINEK

Kotromanović tvrdi kako predsjednica ni nakon pet godina službe ne zna Zakon / Snimio Darko JELINEK

"Predsjednica je danas izgovorila grozne stvari očito popravljajući svoj gaf od jučer kad je prozvala SOA-u. Opet, razumijem njenu frustraciju s obzirom da je ona ljuta na sigurnosne službe koje su je detektirale i otkrile kako se druži s ljudima sumnjiva morala. Ako ona nešto zna, kao predsjednica države je dužna reći, a ne na ovakav način pravdati se i nemušto pričati stvari koje ne stoje", zaključio je



Bivši ministar obrane Ante Kotromanović komentirao je izjavu aktualne predsjednice o korupciji u SOA-i, javlja televizija N1.


“Jednostavno ne shvaćam i ne kužim, teško je prodrijeti u glavu naše Grabar-Kitarović, ili ima loše savjetnike ili je pod stresom. Po svemu onom što sam danas čitao, po meni je ona najveća ugroza za sigurnosne službe Republike Hrvatske”, rekao je Ante Kotromanović, a prenosi televizija N1.


Upitan da komentira izjavu predsjednice kako je takvo stanje naslijedila, odgovorio je:




“Manje od dva mjeseca nakon što sam postao ministar obrane dobio sam anonimnu predstavku gdje sam čitao određene stvari. Temeljem te anonimne predstavke sam komunicirao ured Vijeća za nacionalnu sigurnost i uputili smo nadzor u obavještajne agencije. Nadzor je utvrdio da su se nekakve stvari događale, i prije mene, za vrijeme HDZ-a 2009. godine. Temeljem nadzora sjeli smo zajedno s Odjvetništvom i krim policijom i napravili smo sve po proceduri.”


Rekao je kako predsjednica ni nakon pet godina službe ne zna Zakon. “Gospođa očito ne zna Zakon o službi, pet godina je u službi i nema pojma kako idu umirivljenja, kako idu nečasni otpusti”, komentirao je.


“Nije mi jasno zašto sam ona proziva moju Vladu kad smo mi ti koji smo otkrili i napravili sve što treba po zakonu. Nakon toga to više nije bilo u nadležnosti Ministarstva obrane”, istaknuo je, kako prneosi televizija N1.


“Predsjednica je danas izgovorila grozne stvari očito popravljajući svoj gaf od jučer kad je prozvala SOA-u. Opet, razumijem njenu frustraciju s obzirom da je ona ljuta na sigurnosne službe koje su je detektirale i otkrile kako se druži s ljudima sumnjiva morala. Ako ona nešto zna, kao predsjednica države je dužna reći, a ne na ovakav način pravdati se i nemušto pričati stvari koje ne stoje”, zaključio je.