Podaci iz stožera

Koronavirus u Hrvatskoj: U posljednja 24 sata samo jedan novi slučaj, na liječenju je još 118 osoba

Hina, P. N.

Koronavirus u Hrvatskoj

Koronavirus u Hrvatskoj

Od dosad ukupno potvrđenih 2.244 osoba dosad se oporavilo 2.027 osobaNOVO! 14:10 U posljednja 24 sata zabilježena je jedna novooboljela osoba.


Od dosad ukupno potvrđenih 2.244 osoba dosad se oporavilo 2.027 osoba.


Preminulo je devedeset i devet osoba. Još je 118 osoba na liječenju.

U posljednja 24 sata u Zagrebačkoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su u nedjelju iz županije.


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 24. svibnja do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.


U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više kojoj potvrđen covid-19, ali je i jedna osoba više izliječena. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su umrle.Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 36. dan zaredom nema novooboljelih osoba.


Ukupno su oboljele 22 osobe od covida-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testiran je 91 uzorak, a u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije 68. Svih 159 testiranih osoba imali su negativan nalaz na koronavirus. Na Klinici za infektologiju KBC-a Osijek i dalje je hospitalizirana samo jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju, javlja N1.U Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Opširnije OVDJENa području Krapinsko-zagorske županije već 26 dana nema novooboljelih od COVID-a 19 kao ni na području Sisačko-moslavačke županije.Novi slučjeva nema ni u Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Brodsko-posavskoj, Šibensko-kninskoj, Istarskoj,  Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Karlovačkoj županiji te Gradu Zagrebu.