Novi podaci

Koronavirus u Hrvatskoj: 24 nova slučaja u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 138 osoba

P. N.

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Foto Davor Puklavec PIXSELL

U protekla 24 sata testirana je 831 osoba

NOVO 14:10 U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 807. 138 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru.


U protekla 24 sata testirana je 831 osoba, javlja koronavirus.hr.


——-


NOVO 13:55 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima pristiglim jutros do 8 sati, u posljednja 24 sata je 14 novih pozitivnih osoba na koronavirus, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.


Među novoboljelima pet je osoba iz Vinkovaca, četiri iz Cerne, dvije Bošnjaka, te po jedna iz Privlake, Vrbanje i Šarengrada, rekao je tajnik županijskog Stožera Ivan Kubiček.


Naveo je i kako je od početka epidemije u županiji obolilo ukupno 366 osoba, od kojih su 135 osobe izliječene, a dvije osobe su umrle.
NOVO! 12:55 U splitskome Kliničkom bolničkom centru (KBC) umrla je 87-godišnja žena koja je, uz nekoliko teških kroničnih bolesti, bila pozitivna na koronavirus, a tri su novozaražene osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.


Kako se navodi u današnjem priopćenju Stožera, izvješće splitskoga KBC-a da je ta osoba umrla stiglo je jučer, nakon što je taj stožer već objavio dnevno priopćenje o epidemiološkoj situaciji u vezi s koronavirusom.


“Od ukupno 31 obrađenog testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas su tri osobe pozitivne na covid-19, dvije iz Splita i jedna iz Otoka. Sve novooboljele osobe i njihovi kontakti se epidemiološki obrađuju”, izvijestio je u Stožer.


NOVO! 12:34 Sisačko-moslavačka županija bilježi jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi s područja općine Dvor, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


Od 17. lipnja 2020. godine do danas bilo je ukupno 49 oboljelih, pet su stanovnici Zagreba, 43-oje ih je iz Sisačko-moslavačke županije, a jedna je osoba državljanin susjedne BiH s radnom dozvolom i privremenim boravkom na području Petrinje.


Trenutno je 16 aktivnih slučajeva na području Županije, stoji u priopćenju


NOVO! 12:26 Tijekom vikenda u Zagrebu su zabilježena 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 190, izvijestio je zagrebački stožer civilne zaštite u ponedjeljak.


“Tijekom vikenda, od petka  zaključno s nedjeljom, u Zagrebu su detektirana nova 42 slučaja zaraze koronavirusom, a trenutno broj aktivnih slučajeva je 190”, kazala je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija.


Testirano je 976 osoba, 32 novozaražene osobe kontakti su ranije pozitivnih osoba, dok se kod njih sedam epidemiološke anamneze nejasne. Također, tri su uvezena slučaja zaraze i to kod dvije osobe s Kosova i jedne iz Francuske.


NOVO! 9:26 – Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u PGŽ danas je jedna novooboljela osoba, dok su četiri izliječene.


Trenutno je 32 aktivna slučaja i 118 izliječenih. U KBC Rijeka su trenutno smještene 2 osobe, dok je 30 osoba u izolaciji u vlastitom domu / na kućnom liječenju.


Ukupno je do sada evidentirano 151 COVID-19 slučajeva.


NOVO! 9:11 – U Virovitičko-podravskoj županiji zaražen je još jedan muškarac srednje dobi i jedno dijete. Oboje su obiteljski kontakti ranije zaražene ženske osobe i nemaju simptome.


NOVO! 8:44Istra nema novih slučajeva, svi nalazi su negativni. Izliječene su još dvije osobe, a u samoizolaciji se nalazi njih 318.


NOVO! 8:29 – Dva nova slučaja ima Bjelovarsko – bilogorska županija.


“Riječ je o osobama koje su se zarazile u inozemstvu i nisu kontakt s do sada potvrđenim zaraženim osobama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. One su osjetile simptome na povratku iz inozemstva, testirale su se u Zagrebu i odmah nakon testiranja stavile se u samoizolaciju. Po potvrdi pozitivnih nalaza kontaktirao ih je nadležni županijski epidemiolog, a zahvaljujući odgovornom ponašanju zaražene osobe nisu ostvarile ni jedan kontakt. Tako sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imamo potvrđeno 14 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom”, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite te županije.