Covid-19

Koronavirus u Hrvatskoj: Četiri nova slučaja u 24 sata, jedna osoba preminula, testirano više od 55.000 osoba

P. N.

Koronavirus u Hrvatskoj

Koronavirus u Hrvatskoj

Stožer poziva građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera i uputa kako bi odgovornim ponašanjem smanjili širenje zaraze koronavirusa.U protekla 24 sata u Hrvatskoj su potvrđene četiri novooboljele osobe od koronavirusa i sve su iz Brodsko posavske županije, a jedna je osoba umrla, objavio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.


U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 2232 oboljele osobe, a 1967 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 96 osoba, objavio je Stožer u priopćenju. Broj umrlih je za jedan veći nego jučer.


Do sada je testirano 55.800 osoba, od toga 980 u posljednja 24 sata.
Hospitaliziranih je dvoje manje nego jučer, što znači da je 120 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru deset pacijenata.


Stožer poziva građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera i uputa kako bi odgovornim ponašanjem smanjili širenje zaraze koronavirusa.Trenutačno je potvrđeno 2228 osoba oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj. Preminulo je devedeset i pet osoba, a 1946 osoba se oporavilo.


Danas neće biti presice Nacionalnog stožera civilne zaštite, a od jutros dolaze podaci iz lokalnih županijskih stožera.


Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je izvijestio da u posljednja 24 sata na području županije zabilježena četiri nova slučaja koronavirusne infekcije, javlja jutarnji.hr.


Kod tri osobe je riječ o kontaktu prethodno pozitivne osobe. Četvrta osoba je povratnik iz Njemačke gdje je bio s još pet kolega, te je dvoje radnika s područja Brodsko-posavske županije, a ostali su iz ostalih krajeva Hrvatske.


Također, jutros je objavljena informacija kako 15 radnika Đure Đakovića sutra rano ujutro kombijima kreće iz Švedske te se očekuje da će u Hrvatsku doći 21. svibnja. Iz Nacionalnog Stožera su rekli da osobe koje imaju simptome zaraze ostaju u Švedskoj.


Istarska županija nema novih oboljelih.


– Unutar 24 sata ispitana su 104 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih, navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.


U posljednja 24 sata, s područja Virovitičko-podravske županije testirana ja 31 osoba na korona virus. Svi uzorci su bili negativni. Tako, Virovitičko-podravska županija, sedamnaesti dan zaredom, nema novo zaraženih od COVID 19. Ukupno je do sada testirano 990 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo.


U Ličko-senjskoj županiji 31. dan zaredom nema novooboljelih osoba. Od jučer ih je testirano još 25, 17 je negativno, a čeka se još osam rezultata.


Osječko – baranjska županija je već jedanaesti dan bez novozaraženih – testirano je 180 ljudi i svi su negativni. Dosad je tamo oboljela 131 osoba, a ozdravilo ih je 110.


Bjelovarsko-bilogorska županija nema zaraženih osoba te je i dalje ‘korona free’. Jučer je testirano 26 osoba i svi su negativni.


U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji.


Virovitičko-podravska u posljednja 24 sata nema novooboljelih.


U Osječko-baranjskoj županiji nema novooboljelih.


U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa.


Vukovarsko-srijemska županija i dalje je “korona free” županija.


U Primorsko-goranskoj županiji ozdravila je još jedna osoba, a novozaraženih nije bilo, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.


U Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih


Splitsko-dalmatinska, Zadarska i Šibensko-kninska županija nemaju novooboljelih.


Grad Zagreb i Zagrebačka županija nemaju novih slučajeva, kao ni Sisačko-moslavačka i Međimurska županija