Koronavirus

U Hrvatskoj trenutno zaraženo malo više od dvije i pol tisuće ljudi. Županije javljaju nove brojke

P. N.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELLU Hrvatskoj je jutros zabilježeno 448 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj aktivnih slučajeva pao je na 2.510. U bolnicama se liječi 1.491 pacijent.


ZBIRNE BROJKE


Primorsko – goranska županija – 59


Koprivničko-križevačka županija – 33
Bjelovarsko – bilogorska županija – 21


Požeško-slavonska županija – 9


NOVO! 9:49 – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.


Najviše novozaraženih osoba, njih devet, s područja je Bjelovara, četiri novozaražene osobe iz općine Velika Pisanica, troje  novozaraženih iz Daruvara, dvoje iz općine Hercegovac, a po jedna novozaražena osoba s područja je grada Garešnice i općina Đulovac i Dežanovac.


U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 35 pacijenta oboljelih od covida-19, od kojih je troje na respiratoru, a 16 pacijenata je na opservaciji.


U samoizolaciji se nalazi 380 osoba.


OVO! 8:55 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 33 nova slučaja bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 117 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 22 osobe.


NOVO! 8:52 – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 76 slučajeva zaraze koronavirusom, 57 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 221 osoba, a ukupno je testirano 26619 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 138 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.