Pandemija u bolničkom sustavu

Koronavirus se probio na hematologiju KBC-a Zagreb, dosad preminule tri pacijentice

P. N.

Screenshot HRT

Screenshot HRT

U samoizolaciji je mislim bilo šestero djelatnika, pozitivno je bilo četvero. Ovo se sve događalo prije dva tjedna, odjel nije zatvaran, i sada sve funkcionira normalno, dodaje ĆorušićKoronavirusom su zaraženi teško oboljeli pacijenti hematologije u KBC-u Zagreb. Od 15 zaraženih pacijenata, troje je nažalost preminulo, iako je taj ishod bio očekivan s obzirom na njihovo stanje. Potvrđeno je i da su neki djelatnici zaraženi koronavirusom, javlja HRT.


– Prije deset dana smo otkrili da je virus ušao na Zavod za hematologiju. Otprilike je bilo 15 zaraženih, nažalost tri pacijentice, za koje smo očekivali neželjeni ishod jer su bile kronični bolesnici, preminule su. To smo očekivali i prije nego što smo uočili da su Covid pozitivne. Sedam pacijenata je ovdje na našem Covid odjelu, on omogućuje združeno i vrlo kompleksno liječenje hematoloških bolesnika i komplikacija uzrokovanima Covidom, istaknio je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić dodajući da je situacija na odjelu sada dobra jer zadnjih tjedan dana nemaju problema.


Moguće je da je virus ušao izvana, dodaje Ćorušić i to putem djelatnika ili putem pacijenata.
– U samoizolaciji je mislim bilo šestero djelatnika, pozitivno je bilo četvero. Ovo se sve događalo prije dva tjedna, odjel nije zatvaran, i sada sve funkcionira normalno, dodaje Ćorušić.