Koronavirus

U Hrvatskoj trenutno preko 3.700 zaraženih, županije javljaju nove podatke

P. N.

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

U bolnicama se liječi 767 pacijenata, a na respiratoru ih je 74U Hrvatskoj su trenutno, prema službenim podacima, koronavirusom zaražene 3.743 osobe, a jučer su potvrđena još 394 nova slučaja.


U bolnicama se liječi 767 pacijenata, a na respiratoru ih je 74.


ZBIRNE BROJKE


Zadarska županija – 14
Primorsko – goranska županija – 8


Virovitičko – podravska županija – 4


Istarska županija – 1


Požeško – slavonska županija – 1


Sisačko – moslavačka županija – 0


Bjelovarsko – bilogorska županija – 0


Koprivničko – križevačka županija – 0


NOVO! 10:32 – U posljednja 24 sata, od 99 testiranih u Virovitičko-podravskoj županiji zabilježene su četiri novozaražene osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je osam COVID pozitivnih pacijenata. U Općoj bolnici Virovitica preminule su dvije osobe, muškarac 1939., i žena, 1975. godište.


NOVO! 9:52 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 55 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 1 novozaražena osoba, bliski kontakt već poznate pozitivne osobe. Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 790 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 27 osoba.


NOVO! 9:44 – Na području Zadarske županije 14 je novozaraženih osoba koronavirusom. 7 novooboljelih osoba izolaciju provode na području Zadra te po jedna na području Biograda, Bibinja, Galovca, Polače, Poličnika, Privlake i Vira. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 129 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1056 stanovnika, a od bolesti se oporavilo još 111 osoba.


U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 30 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju su 2 osobe oboljele od koronaviriusa. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.


NOVO! 9:10 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.


U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju devet pacijenata zaraženih koronavirusom.


NOVO! 8:31 – Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata nije potvrđen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 54 slučaja zaraze koronavirusom, 44 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 200 osoba, a ukupno je testirano 31195 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 8 uzoraka, od kojih je 1 pozitivan.