PGŽ

Komadina: Nema značajnog rasta broja oboljelih, šansa je tu da zaustavimo zarazu

Hina

Foto/Goran Kovacic/PIXSELL

Foto/Goran Kovacic/PIXSELL

 Komadina je pohvalio građane u županiji koji se, kako je rekao, u većini pridržavaju mjere ograničenja kretanja bez prijeke potrebe, te je zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji obrane od virusaRIJEKA – Još četiri osobe zaražene su koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je zaraza potvrđena za ukupno 31 osobu, u bolnici ih je 26, a jedna je zbog teže kliničke slike priključena na respirator.


 Ranije je potvrđeno da je jedna osoba ozdravila, a iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u srijedu su rekli kako se potvrda o ozdravljenju, odnosno negativan nalaz na virus čeka za još jednu osobu.


 Župan Zlatko Komadina izjavio je za Radio Rijeku kako na području županije zasad nema značajnije uzlazne krivulje broja zaraženih.
 “Ukoliko se svi budemo pridržavali preporučenih mjera, bez nepotrebnog kretanja, izbjegavanje socijalnih kontakata, imamo šansu da zaustavimo širenje zaraze”, poručio je Komadina.


 Pohvalio je građane u županiji koji se, kako je rekao, u većini pridržavaju mjere ograničenja kretanja bez prijeke potrebe, te je zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji obrane od virusa.


 Građane je zamolio da ne odlaze u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, nego da se prethodno telefonski konzultiraju s liječnicima.


 Komadina je naglasio kako su sve županijske zdravstvene ustanove preko svojih dobavnih kanala u fazi izvanrednih nabavki zaštitne opreme izostanak koje se, istaknuo je, pokušava riješiti i s razine Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite.


 “Pomoć su nam ponudili i iz naših prijateljskih kineskih regija i nadam se da ćemo ovih dana za naš zdravstveni sustav uspjeti osigurati dodatne količine opreme”, rekao je Komadina.