Potjera na moru

Kod Lastova uzapćena talijanska ribarica, provodi se kriminalističko istraživanje protiv petero Talijana

Hina

Ilustracija / Foto Dusko Marusic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Dusko Marusic/PIXSELL

Kako se talijanska ribarica nije zaustavila nakon upućenog poziva da se zaustavi, policijsko plovilo započelo je progon. Nakon kraćeg progona talijanska ribarica je uzapćena i sprovedena u luku Ubli na LastovuDUBROVNIK Kod Lastova je u subotu u nezakonitom ribolovu zatečena talijanska ribarica i nakon kraćeg progona uzapćena, a protiv petero Talijana provodi se kriminalističko istraživanje, priopćila je dubrovačko-neretvanska policija.


Nešto prije 14 sati, u blizini otoka Lastova, policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske zatekli su u nezakonitom ribolovu talijansku ribaricu, koju su prvo uočili operateri Nacionalnoga pomorskog centra u Zadru.


Kako se talijanska ribarica nije zaustavila nakon upućenog poziva da se zaustavi, policijsko plovilo započelo je progon. Nakon kraćeg progona talijanska ribarica je uzapćena i sprovedena u luku Ubli na Lastovu.
U tijeku je kriminalističko istraživanje protiv pet državljana Italije koji su bili na ribarici radi utvrđivanja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o morskom ribarstvu, navodi se u priopćenju.