Vremenska prognoza

Kišobrani će vam trebati još danima. Sutra kratki “predah”, ali kraj promjenjivom periodu još nije na pomolu

P. N.

Foto Milan Đekić

Foto Milan Đekić

Nakon većinom sunčane subote, od nedjelje ponovno povećana vjerojatnost za lokalne pljuskoveNastavlja se promjenjivo vrijeme. U subotu prolazno stabilnije, sunčanije i toplije, uz slabiji vjetar pa opet većinom vjetrovitije i promjenjivije, uz češće pljuskove, gdjekad praćene i grmljavinom, piše HRT.


Danas dosta sunca


“U petak na istoku Hrvatske dosta sunčana vremena, uz ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni vjetar. U Srijemu će još puhati jugoistočnjak uz povećanu vjerojatnost za kišu, moguće i izraženije pljuskove sredinom dana i popodne. Najviša temperatura između 24 i 26 °C.


U središnjoj Hrvatskoj od 22 do 25 °C. Danju uglavnom sunčano, samo još na sjeveru područja ujutro uz više oblaka, moguće i kišu. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak.
Jugozapadnog vjetra će biti i u Gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, a u drugom dijelu dana na moru mjestimice i jugo. Bit će većinom sunčano, a uz jači razvoj oblaka poneki je pljusak moguć u unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru.


Pokojeg pljuska može biti i ponegdje u Zagori dok će drugdje u unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu prevladavati sunčano. Najviša temperatura zraka od 23 do 26 °C, a puhat će jugozapadni i zapadni, mjestimice i sjeverozapadni vjetar.


Na jugu Hrvatske još veći dio dana jugo, ponegdje u noći i ujutro i jako. Na otvorenom moru zapuhat će sjeverozapadnjak. Dan će obilovati sunčanim vremenom, no mjestimice uz jači razvoj oblaka može biti pljuska ili samo malo kratkotrajne slabe kiše.”


Od nedjelje opet pljuskovi


“Nakon većinom sunčane subote, od nedjelje ponovno povećana vjerojatnost za lokalne pljuskove ili kratkotrajnu mjestimičnu kišu. Zadržat će se podjednako toplo kao u petak.


Podjednako i na Jadranu, gdje će idućih dana uglavnom puhati jugo. U subotu većinom sunčano, samo na jugu uz mogućnost za ponegdje malo kiše. A nedjelja i ponedjeljak uz promjenjivu naoblaku mjestimična prolazna kratkotrajna kiša, moguće i poneki neverin.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.