Povratak splitskog poduzetnika

Željko Kerum će se kandidirati: ‘HDZ i SDP trebaju se dogovorit, neka izbace sve Škore, Mostove i Zidove’

P. N.

Željko Kerum / Foto : Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Željko Kerum / Foto : Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kerum je zaključio da je on drugačiji jer je davao i nije došao gladan u politiku, nego "s lovon"

Bivši splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum odlučio se, kao nezavisni kandidat, kandidirati na parlamentarnim izborima.
“Dišpet me tjera naprijed”, rekao je u razgovoru za televiziju N1, ponovivši svoju mantru da sve radi zbog naroda, koji ga je i učinio prvom strankom u Splitu i drugom u županiji. Smatra da će nakon ovih izbora svaki glas biti bitan.


“I tu ja mogu izvući korist, za Split”, istaknuo je.


Za Škoru je rekao da je čisti interes, blic političar kojeg je usporedio s Kolakušićem.
“Lažu i varaju narod, Škoro nije darovatelj kao ja, uzet će lovu u džep, uzimaju sebi. A sestra i ja smo plaće dali penzionerima”, rekao je Kerum, koji otvoreno zaziva veliku koaliciju.


“HDZ i SDP trebaju se dogovorit i maknit te Kolakušiće, Škore, MOST, Žive zidove..”, pozvao je Kerum i zaključio da je on drugačiji jer je davao i nije došao gladan u politiku, nego “s lovon”.


Nije htio uspoređivati Plenkovića i Bernardića, HDZ je nazvao državotvornom strankom, sebe desničarem, ali je naglasio da Hrvatskoj trebaju I HDZ I SDP.


Ponovio je optužbe iz vremena lokalnih izbora da su mu ukrali glasove, ustvrdio da on nije u koaliciji sa splitskim gradonačelnikom Oparom, kojeg je još jednom optužio za krađu i nazvao velikim HDZ-ovim problemom.