Dvodnevni sajam

“Kašetica” stigla u metropolu: Zagrepčanima predstavljeni autohtoni proizvodi primorskih OPG-ova

Ante Peričić

Foto: Darko JELINEK

Foto: Darko JELINEK

Iz zeleno je plave županije u metropolu su stgli raznoliki proizvodi – od meda i pčelinjih proizvoda, džemova, sirupa, ulja, hidrolata, čajeva, eteričnih ulja, suhomesnatih proizvoda pa sve do prirodne kozmetike.ZAGREB – Unatoč jesenskom, kišovitom ozračju karakterističnom za listopad, naši su primorski OPG-ovci stigli u metropolu na dvodnevni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića. U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, 27. i 28. listopada Zagrepčani će moći, od 8:30 do 17:00 sati, kupiti i razgledati autohtone proizvode predstavljene od strane osam primorsko-goranskih izlagača. Dvodnevni sajam ,,Kašetica u metropoli“ iz zeleno je plave županije u metropolu donio raznolike proizvode – od meda i pčelinjih proizvoda, džemova, sirupa, ulja, hidrolata, čajeva, eteričnih ulja, suhomesnatih proizvoda pa sve do prirodne kozmetike.


Kašetica je projekt započet prije tri godine s ciljem okupljana OPG-ovaca iz Primorsko-goranske županije te kreiranja brenda s kojim se je krenulo u ozbiljniji, zajednički marketing.


„Brend „Kašetica“, kroz koji promoviramo naša obiteljska gospodarstva, ima svoj prostor u starom dijelu grada Rijeke, na adresi Krojačka 1, gdje organiziramo raznorazne manifestacije, radionice, predavanja, promocije i prezentacije, a ujedno je to i prodajni prostor gdje vršimo komisionu prodaju i to na način da izlagačima sve financiramo bez marže, kako bi cijena bila identična onoj na kućnom pragu“ kazala je Teodora Cimaš, voditeljica promocije i razvoja autohtonih proizvoda te dodaje kako je sam Centar autohtonih proizvoda zamišljen i kao mjesto gdje i proizvođači i kupci mogu naći sve potrebne informacije na jednom mjestu.
Već duže vrijeme postoji i Kašetičin internetski katalog gdje zainteresirani iz udobnosti svoga doma mogu pronaći sve zanimljivosti o projektu, OPG-ovima i proizvodima potonjih. „Kašetica u metropoli“ po drugi se put održava u našem Glavnom Gradu i samo je jedan u nizu sajmova organiziranih od strane spomenutog Centra. Izlagača je manje no inače, zbog cjelokupne situacije, ali ponuda je veoma šarolika te su i oni sami zadovoljni i uvijek rado viđeni gosti na Jelačić placu.


„Inače, organiziramo na riječkom Korzu sajmove naših autohtonih proizvoda pet puta godišnje, u velikom smo broju prisutni i kao suorganizator raznih specijaliziranih događanja u Županiji, ali i šire – i nastavit ćemo u tom smjeru kako bi potpomagali i brendirali naša obiteljska gospodarstva“ zaključila je Cimaš.