Nema više

Karte za koncert Arctic Monkeysa u pulskoj Areni naredno ljeto planule za desetak minuta

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

S obzirom na golem interes za nastup Foo Fightersa, tada je organizator uspio dogovoriti još jedan datum, dan prije originalno zakazanog koncerta. Teoretski, moguće je da se to dogodi i ovaj putPo svemu sudeći, trebalo je samo 10-ak minuta da se rasprodaju sve karte za koncert Arctic Monkeysa koji će se održati  za desetak mjeseci 16.8. 2022. u pulskoj Areni.


Poslije koncerta Foo Fightersa na istom mjestu prije nešto više od dvije godine ovo je zasigurno najbrže rasprodan koncert u Hrvatskoj. S obzirom na golem interes za nastup Davea Grohla i društva, tada je organizator uspio dogovoriti još jedan datum, dan prije originalno zakazanog koncerta 19. lipnja. Teoretski, moguće je da se to dogodi i ovaj put. Naime, dan poslije pulskog koncerta sve popularniji i sve manje diskografski aktivni slavni Englezi imaju slobodan dan, pa onda 18.8. nastupaju u Pragu.


Kao i u slučaju Foo Fightersa treba očekivati da će se nešto karata pojaviti preko oglasa. Nažalost, to je loša strana online prodaje karata i raj za nakupce. Karte preko Njuškala preprodavale su se tada i po tisuću kuna i gotovo sigurno će se već od danas ili sutra ponoviti ista stvar.
Karte ionako nisu jeftine, ako se izuzme gornji travnjak Arene koji je na položaju kao da i niste na koncertu, gro karata na tribinama i parteru košta u prosjeku nešto preko 500 kn. To nešto govori i o inflaciji koja se valja godinama u pozadini, a ne primjećujemo je. Naime, prije 12 godina kad su Arctic Monkeys u naponu snage nakon tri briljantna albuma prvi put posjetili Hrvatsku, ulaz na također atraktivni prostor splitskih Prokurativa koštao je tek 200 kuna.