Pandemija

Željka Karin: Epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji i sutra će biti dobra

Hina

Željka Karin / Foto Milan Sabic/PIXSELL

Željka Karin / Foto Milan Sabic/PIXSELL

"U Splitsko-dalmatinskoj županiji za sada je zaraženo tek dvoje stranaca, taj se broj ne povećava, a u izolaciji se nalazi još jedan stranac, no nema simptome bolesti niti je pozitivan. On je, s obzirom na anamnezu, stavljen u samoizolaciju",  rekla je KarinEpidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji i sutra će biti dobra, izjavila je u utorak navečer ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin dodavši kako je u toj županiji za sada zaraženo tek dvoje stranaca.


“U Splitsko-dalmatinskoj županiji za sada je zaraženo tek dvoje stranaca, taj se broj ne povećava, a u izolaciji se nalazi još jedan stranac, no nema simptome bolesti niti je pozitivan. On je, s obzirom na anamnezu, stavljen u samoizolaciju”,  rekla je Karin novinarima na Peristilu uoči otvaranja 66. Splitskog ljeta.


Ustvrdila je i kako su tu kulturnu manifestaciju organizatori organizirali na najbolji način slušajući epidemiološke preporuke.
Podsjetila je da je epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji danas bila dobra s obzirom da je zabilježeno tek dvoje novooboljelih ali, kazala je, jedna oboljela osoba nije iz Splitsko-dalmatinske županije pa je situacija pod kontrolom.


Nalazi se rade i dalje, a kako sada stvari stoje ta će županija, ističe, i sutra imati dobru situaciju “u kojoj će biti veći broj oboljelih od danas, ali neće biti veliki broj”.