Nakon presude Upravnog suda

Karamarko otkrio da se neće kandidirati u Zagrebu: ‘Još sam u svom malom svijetu šutnje, ali neću biti još predugo’

P. N.

Foto Patrik Macek / arhiva NL PIXSELL

Foto Patrik Macek / arhiva NL PIXSELL

Ovo što se sada pričalo o mogućnosti kandidature za gradonačelnika Zagreba, to ne dolazi u obzir. Još uvijek sam u tom svom malom svijetu šutnje, i tu ću biti još izvjesno vrijemeNakon nepravomoćne presude Upravnog suda, koji je poništio odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog koje je morao dati ostavku, bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko kaže kako se stranka kojoj je bio na čelu ponijela kukavički i da ga nitko iz njenog vrha nije nazvao.


“Mislim da je čitava jedna mašinerija bila pokrenuta u smjeru mog rušenja, dakle rušenja izvjesnog broja politika koje sam ja provodio kroz stranku s kojom sam pobjeđivao četiri godine. Prema tome, trebalo je to očito zaustaviti, trebalo je zaustaviti politiku, ne znam, smanjivanja uvoza, a povećanja proizvodnje, dakle udar na uvoznički lobi. Imali smo čitav niz problema, i ideoloških u konačnici. Rekao bih da je Hrvatska danas produžena Jugoslavija, u manjem obliku. Sve su to bili problemi koji su doveli do toga da sam skupio veliki broj protivnika, pa čak i u stranci koja se u tom trenutku ponijela kukavički. Danas sam dokazao da sam doista štitio interese Hrvatske”, kazao je za RTL Direkt Karamarko.


Progovorio je i o svojem mogućem povratku u politiku s kojim se već dulje vremena špekulira.
“Ja nisam imao zapreku baviti se politikom, namjerno sam u proteklih pet godina bio u, rekao bih skoro pa samoizolaciji. Nisam davao izjave, nisam napadao, nisam kritizirao, nisam bio ogorčen, ništa od svega toga. Očekivao sam ovu istinu i ona je napokon isplivala na površinu, a što će biti dalje, to ćemo vidjeti. To dragi Bog zna”, započeo je Karamarko i dodao da će sada prekinuti šutnju, a da prije svega Most mora objasniti svoju ulogu u čitavoj toj priči.


“Most je rušio tada Vladu, a ne ja, kako se to voli reći u medijima. Naravno da će biti potrebno govoriti o tome imaju li neki ljudi savjest i odgovornost za te gubitke koje su prouzročili Hrvatskoj. U strankama imate te hranidbene lance kojih se čvrsto drže i šute, to je jedno oportunističko držanje. Da smo se tako držali u Domovinskom ratu, ne bi nikada dobili državu”, dodao je, ne želeći ipak biti potpuno decidiran o svojim političkim ambicijama.


No u utrku za Zagreb – sigurno neće ići.


“To ćemo vidjeti, vrijeme će pokazati. Ovo što se sada pričalo o mogućnosti kandidature za gradonačelnika Zagreba, to ne dolazi u obzir. Još uvijek sam u tom svom malom svijetu šutnje, i tu ću biti još izvjesno vrijeme. Možda ne predugo, vidjet ćemo. Na lokalnim izborima sigurno neću sudjelovati”, zaključio je Karamarko za RTL.