MOGUĆI BANDIĆEV NASLJEDNIK

Kandidat HDZ-a “kampanjski” upao u zagrebačku školu: Zbog Davora Filipovića ravnateljica pozvala policiju

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto", rekla je ravnateljica škole Mirela Buchberger.HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u petak je posjetio kompleks bivše vojne bolnice koja je u dvorištu Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu. No, kako njegov dolazak u dvorište škole nije službeno najavljen, ravnateljica škole Mirela Buchberger Karlo je Filipovića i suradnike zamolila da napuste prostor škole, a nakon toga je kontaktirala i policiju.


Filipović je najprije kazao da je posjet bio najavljen nekoliko dana unaprijed, javlja N1.


“Sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je isto tako najavljeno nekoliko dana prije, sljedeći tjedan obilazimo nekoliko lokacija. Prema tome, itekako se dobro promišlja o svakom koraku u ovoj kampanji. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje”, poručio je Filipović.
No, voditelj kampanje Zvonimir Milas rekao je da je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena.


“Napravio sam propust, nisam obavijestio školu da ću ovdje doći.”


Ravnateljica Mirela Buchberger Karlo za N1 je kazala da posjet HDZ-ovog kandidata nije bio najavljen.


“Moje kolege došle su u ured obavijestiti me da se u dvorištu škole nešto događa. S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima”, kazala je i dodala:


“Prvo sam zamolila ekipu da napusti dvorište, ali oni to nisu učinili. Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole.”