HDZ-ovac

Kalmeta o mostu: Ovo je veliki projekt na kojem treba čestitati premijeru Plenkoviću

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Kalmeta se slaže kako je ovaj projekt ogroman dobitak za Hrvatsku upravo zbog spajanja hrvatskog teritorija.Bivši zadarski gradonačelnik te bivši ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta komentirao je Pelješki most, čije je današnje otvaranje već prozvano povijesnim događajem.


Kalmeta se slaže kako je ovaj projekt ogroman dobitak za Hrvatsku upravo zbog spajanja hrvatskog teritorija.


– Osim toga, ovo je projekt od interesa za gospodarstvo, turizam, pa ako hoćete i za geopolitiku.
Ovo je zaista jedan veliki projekt na kojem treba čestitati premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj Vladi koja je uspjela taj projekt realizirati jer mnogi su prije njega to pokušavali, a on i njegovi suradnici su zaista to i uspjeli napraviti, kazao je Kalmeta osvrnuvši se i na daljnju strategiju.


– To treba pitati ministra Butkovića i Vladu, no svakako treba razmišljati o autocesti do Dubrovnika i mostu od Pelješca do Korčule. Najveći problem trenutno je pravac Omiš – Split, no na njemu se već radi.


Što se tiče infrastrukture, jedan od najvažnijih turističkih mamaca jesu upravo dobre ceste. More, zaleđe, obala i otoci, Hrvatska ima sve, i kad se na to još doda dobra prometna infrastruktura: ceste, luke, aerodromi, jasno je zašto naš turizam raste, kazao je Kalmeta uoči samog otvorenja.