Muzej korupcije

Juričan na zgradi projicira Sanader Art, na fotkama polugolih djevojaka Ćaća je zaradio ozbiljan novac

Portal Novi list

Foto Facebook Gradonačelnik Svemira

Foto Facebook Gradonačelnik Svemira

Juričan je time odlučio dati svoj obol Noći muzejaDario Juričan odlučio je na zgradi u ulici Pavla Hatza u centru Zagreba projicirati umjetnost Ive Sanadera.


Riječ je o akciji njegova Muzeja korupcije, a na zgradi projicira, kako objašnjava, fotografije koje je lifrao Ivo Sanader.


Juričan je time odlučio dati svoj obol Noći muzeja, manifestaciji koja popularizira kulturnu baštinu i pridonosi razvoju publike.

Podsjetimo, Ivo Sanader na suđenjima za korupciju sam je tvrdio da je bio bogat i prije ulaska u politiku. Kako je objašnjavao, razlog za to leži u velikim honorarima koje je zaradio kao posrednik u prodaji erotskih fotografija.


Tvrdi da je zaradio iznos u vrijednosti od današnjih 600.000 eura surađujući 80-tih godina s Meyerpressom iz Austrije, čije je erotske fotografije pin-up djevojaka prodavao Vjesnikovoj press agenciji, a koristili su ih za svoje magazin Erotika, ali i druga izdanja.


Osim na tržištu tadašnje Jugoslavije, Sanader je soft porno fotografije lifrao i na tržištima Mađarske, Čehoslovačke, Bugarske i drugih socijalističkih istočnoeuropskih zemalja.