Vremenska prognoza

Jugo će na Jadranu danas još pojačati. Noćas moguće snažno nevrijeme s grmljavinom

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljU četvrtak će biti još vjetrovitije nego u srijedu, na Jadranu i uz olujno jugo, a olujni udari jugoistočnjaka mogući su i ponegdje na kopnu. Pritom će temperatura zraka i dalje biti iznadprosječno visoka, a kiše će biti samo ponegdje i u malim količinama. No, u noći i tijekom petka kiše će biti diljem Hrvatske, ponegdje i obilnije, često u obliku pljuskova s grmljavinom, a ponegdje će biti i olujnog nevremena, u gorju i snijega. Temperatura zraka snizit će se na vrijednosti primjerene početku travnja, gdjegod i niže. U drugom dijelu dana sa zapada će se razvedravati pa će u subotu opet biti sunčanije i toplije, ali manje nego prošlih dana. Od nedjelje pak ponovno promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, piše Zoran Vakula za HRT.


U četvrtak još na istoku Hrvatske bez znatnije promjene – bit će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te umjeren jugoistočni vjetar. Jutro malo toplije od srijede, a najviša temperatura oko 21 °C. U središnjoj Hrvatskoj jutarnja temperatura između 6 i 9 °C, a najviša dnevna od 18 do 20 °C. Pritom uz promjenljivu naoblaku postoji vjerojatnost za malo kiše. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugoistočni i južni vjetar. U gorju i na sjevernom Jadranu promjenljivo, povremeno uz malo kiše. Navečer i u noći uz jače naoblačenje bit će kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom, a moguće je i nevrijeme. Bit će vjetrovito, u gorju uz umjeren i jak južni vjetar, a na Jadranu uz jako, prema otvorenom i olujno jugo. Jutro razmjerno toplo, a dnevna temperatura od 15 do 18 °C.


Jakog i olujnog juga bit će i na srednjem Jadranu uz valovito, ponegdje i jače valovito more. Bit će promjenljivo, ponegdje uz malo kiše, a navečer i osobito u noći kiša će biti češća, ponegdje i obilnija, uz lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme. Najviša temperatura oko 18 °C. Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, također uz jako jugo, prema otvorenome i olujno. Mjestimice može pasti malo kiše, a navečer i u noći i obilnijih pljuskova s grmljavinom.”
U petak na kopnu povremeno kiša, mogući i pljuskovi, u prvom dijelu dana mjestimice i obilniji. U subotu prolazno smirivanje vremena te malo toplije, a od nedjelje ponovno promjenljivije, uz povremenu kišu.


I na Jadranu je još osobito u prvom dijelu petka moguća obilnija kiša, pri čemu će jugo oslabjeti, a temperatura se sniziti. U subotu sunčanije, i ponovno toplije te uglavnom suho, a od nedjelje uz promjenljivu naoblaku mjestimice može biti kiše.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.