KONAČNO IZABRALI

Joško Klisović je kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba: Dragovan mu vodi kampanju, Holy ostaje bliska suradnica

Tihana Tomičić

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Očekuje se također da će u savezu sa SDP-om biti i Anka Mrak Taritaš sa svojom strankom GLAS, kao i nezavisni Renato Petek.ZAGREB – Bez rasprave i jednoglasno, Predsjedništvo SDP-a sinoć je kao kandidata socijaldemokrata za gradonačelnika Zagreba na izborima što će se održati u svibnju, istaknulo nekadašnjeg zamjenika ministra vanjskih poslova i zastupnika Joška Klisovića.Kako se i očekivalo, povjerenik za Zagreb Davor Terzić predložio je Predsjedništvu Klisovića kao najboljeg kandidata, a zajedno s njim kao šef kampanje bit će na izborima prisutan i bivši glavni tajnik stranke Igor Dragovan.


Očekuje se također da će u savezu sa SDP-om biti i Anka Mrak Taritaš sa svojom strankom GLAS, kao i nezavisni Renato Petek.


– SDP je usvojio financijski plan, i ulazi spreman organizacijski, kadrovski i financijski u ove izbore. Financiranje će biti po zakonu, otvorit će se posebni računi za svakog kandidata, rekao je nakon sjednice šef SDP-a Peđa Grbin.
U sjeni sjednice Predsjedništva, ostala je jučer polemika koja se u javnosti podigla nakon što je Mirela Holy, bivša ministrica i bivša zastupnica koja bi također trebala biti u najužem timu Joška Klisovića na izborima za Grad Zagreb, izjavila kako bez cjepiva ostaju samo “dotepenci” u glavnom gradu. No, Grbin ju je podržao:


– I ja sam dotepenac u ovom gradu, jer se i dalje smatram Puležanom, ali nisam se osjetio pogođenim tim tvitom. Svakome je jasno da je Holy govorila o dotepencima na HZJZ ili Rebro da iskoriste svoja poznanstva ili veze i cijepe se preko reda, čime je svrnula pažnju na jedan vrlo važan problem u ovom društvu.


Tek nakon pritiska medija i javnosti, vidjeli smo da treba 50 dana da se donese protokol o cjepivu, zato je podržavam. Nije se možda najspretnije izrazila, ali ukazala je na važan problem. Svakome se može dogoditi gaf, ali sadržaj je ovdje jedini bitan, zaključio je Grbin.


Novinari su Grbina pitali i kako je moguće da mu Željko Sabo nije bio dobar za kandidata u Vukovaru zbog svojih kaznenih prijava, dok je Mladen Kešer kandidat za župana u Koprivničko-križevačkoj županiji, a Dubravko Bilić za načelnika Ludbrega. No, on tvrdi da to nije isto:


– Na primjer, istina je da je Dubravko Bilić u Agenciji za zaštitu osobnih podataka, nezakonito sebi isplatio dodatak od 14 tisuća kuna, ali za razliku od drugih u Hrvatskoj, on je za tu svoju grešku preuzeo odgovornost, i što je najvažnije – taj novac je i vratio, i platio kamate. Zato se to ne može stavljati u isti koš, rekao je Grbin.