Nova luda priča iz Karlovca

HDZ-ov ravnatelj uprave za ceste prije odlaska raspisao natječaj za savjetnika svom nasljedniku HDZ-ovcu. Naravno, dobio je posao

P. N.

Ilustracija S. Drechsler / K Štedul Fabac PIXSELL

Ilustracija S. Drechsler / K Štedul Fabac PIXSELL

Na natječaj se javio u vrijeme dok je formalno još bio ravnatelj, budući je rok za prijavu bio svega osam dana od raspisivanjaU javnosti je prošli tjedan odjeknula priča o izboru novog ravnatelja Županijske uprave za ceste u Karlovcu. Tamo je Županijska skupština amenovala izbor na to mjesto dugogodišnjeg tajnika lokalnog HDZ-a Darka Bebića, iako nije imao potrebne uvjete – pet godina radnog iskustva u struci. Dapače, vijećnicima se na uvid nije htjelo dati Bebićev životopis.


Da stvar bude luđa, kratko vremena do izbora na mjesto ravnatelja Bebić je bio predsjednik Upravnog vijeća upravo u istoj toj Županijskoj upravi za ceste.


Priča o HDZ-ovom uhljebljivanju u Karlovcu sad je, međutim, dobila novu dimenziju.
Prema pisanju KAportala, za savjetnika Bebiću ovih dana imenovan je Stjepan Turković, njegov prethodnik na poziciji ravnatelja. Također dugogodišnji istaknuti lokalni HDZ-ovac. Priča je dodatno zanimljiva zbog činjenice da je natječaj za zapošljavanje savjetnika ravnatelja u kolovozu raspisao upravo sam Turković, koji je u to vrijeme bio v.d. ravnatelja. Na natječaj se javio u vrijeme dok je formalno još bio ravnatelj, budući je rok za prijavu bio svega osam dana od raspisivanja.


“Vezano za vaš upit u vezi natječaja za mjesto savjetnika ravnatelja možemo potvrditi da je Županijska uprava za ceste raspisala natječaj za izbor savjetnika obavljen 25. kolovoza 2021. godine te da se na natječaj prijavilo dvoje kandidata. Nakon provjere i obavljenih usmenih razgovora, donesena je odluka o izboru gospodina Stjepana Turkovića, odgovorili su u ŽUC-u na upit KAportala, uz opasku da je “navedeno radno mjesto u sistematizaciji ŽUC-a postojalo od ranije”.


No da je upravo Turković potpisao raspisivanje natječaja na koji se potom sam javio i dobio posao, može se provjeriti na web stranici ŽUC-a.