"Održive prakse"

Još jedan lanac trgovina ukida jednokratne plastične vrećice za kupnju

HinaTvrtka »dm« od 1. veljače iz svoje ponude trajno povlači jednokratne plastične vrećice kako bi potaknula kupce na održiviji način života i doprinijela zaštiti okoliša, objavili su u petak iz dm-a.


Kupcima će, kako se navodi, nuditi razne vrste trajnih torbi za kupnju kao zamjenu plastičnim vrećicama.


»Kao predvodnik u području održivih praksi i najveći drogerijski lanac u Hrvatskoj, dm ima odgovornost i veliku želju doprinijeti održivijoj budućnosti. Stoga smo donijeli odluku o potpunom ukidanju jednokratnih plastičnih vrećica za kupnju iz svoje ponude«, kazala je članica Uprave dm-a i voditeljica nabave i marketinga i prodajne regije Gordana Picek.
Umjesto plastičnih vrećica dm kupcima nudi alternativna rješenja, primjerice papirnate vrećice izrađene od minimalno 85 posto smeđega recikliranog papira i trajne PET torbe izrađene od recikliranih PET boca.


U ponudi su i višekratne poliesterske vrećice za kupnju, a tu su i trajne biotorbe izrađene od bojenog biopamuka koje kupci mogu besplatno zamijeniti novima u slučaju dotrajalosti.


I trgovački lanac Kaufland Hrvatska je s početkom ove godine u svim svojim trgovinama ukinuo prodaju laganih plastičnih vrećica.