GLAVNA SKUPŠTINA

JGL prošle godine ostvario dobit od 77,8 milijuna kuna, dividenda će biti 9 kuna po dionici

Hina

JGL - proizvodni pogon

JGL - proizvodni pogon

Skupštini se predlaže i odluka o isplati dividende dioničarima u iznosu od 9 kuna po dionici, i to iz sredstava kumulirane zadržane dobiti ostvarene u 2008. godiniZAGREB – Glavna skupština Jadran – galenskog laboratorija (JGL), sazvana za 15. lipnja, trebala bi među ostalim donijeti odluku da se lanjska dobit raspodjeli u ostale rezerve i zadržanu dobit, a dioničarima isplati dividenda od 9 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u 2008. godini.


JGL je u 2019. ostvario dobit od 77,87 milijuna kuna. Glavnoj skupštini se predlaže da se nešto više od 6 milijuna kuna rasporedi u ostale rezerve društva za neotpisane troškove razvoja iskazanih u aktivi, a preostali iznos od 71,87 milijuna kuna u zadržanu dobit, navodi se u pozivu za skupštinu koji je u utorak objavljen na Zagrebačkoj burzi.


Skupštini se predlaže i odluka o isplati dividende dioničarima u iznosu od 9 kuna po dionici, i to iz sredstava kumulirane zadržane dobiti ostvarene u 2008. godini.
Dioničari bi na skupštini također trebali donijeti i odluku o isplati posebne nagrade članovima Upravnog odbora JGL-a za postignute posebne rezultate u radu i razvoju društva u 2019. godini.


Prema prijedlogu, nagrade za šest članova Upravnog odbora se kreću od 139 tisuća kuna bruto do 602,2 tisuće kuna bruto.


Glavnoj skupštini je predloženo i da za revizora za 2020. godinu izabere Grant Thornton.