Glavni državni odvjetnik

Jelenić kaže da ne razmišlja o ostavci. Otkrio je i razloge zašto je postao mason: ‘Imponiralo mi je’

P. N.

Foto Igor Soban / PIXSELL

Foto Igor Soban / PIXSELL

Ponovio je kako ga je Nikica Gabrić kontaktirao tijekom istrage i da je "tražio da se neke stvari odrade drugačije". Tvrdi da se i ne boji objave snimki kojima prijeti Gabrić, niti zna što se na njima može čutiGlavni državni odvjetnik Dražen Jelenić jutros je prije dolaska na posao ustvrdio kako ne misli da je nakon otkrića kako pripada masonskoj loži naštetio ugledu posla kojeg obavlja. Kaže da ga je i prije članstva obavljao zakonito i bez pogodovanja ikome.


– Ostavka? U ovom času još ne razmišljam ni o čemu, nego da ovaj predmet završi zakonito u mjeri na kojoj ja mogu utjecati na to. Bit će sve javno kad i ako dođe do suda. Očekujem li smjenu? Vidjet ćemo – izjavio je Jelenić u razgovoru s novinarkom N1 televizije Vanjom Kranic.


Ponovio je kako ga je Nikica Gabrić kontaktirao tijekom istrage i da je “tražio da se neke stvari odrade drugačije”. Tvrdi da se i ne boji objave snimki kojima prijeti Gabrić, niti zna što se na njima može čuti.
Otkrio je i zašto je postao član masonske lože.


– Prijatelj me pitao. S obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, imponiralo mi je da je netko prepoznao moju stručnost i zalaganje i da mogu doprinijeti radu jedne udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, odgovorio je Jelenić i dodao kako mu nije palo na pamet da bi se “zbog članstva u jednoj legalnoj udruzi mogla propitivati njegova vjerodostojnost”.


O otkriću da je Jelenić član masona danas će se očitovati i Vlada.