Nenad Ban

Jedan od petorke potvrdio da više nije član: ‘Istina je, barem što se mene tiče’

P. N.

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Žao mi je zbog toga, ali to što više nisam u ovoj formalnoj ulozi me neće spriječiti da uvijek ponudim svoj savjet ili mišljenjeInformacija da je petero znanstvenika i potpisnika javnog apela javnosti sinoć izbačeno iz Znanstvenog savjeta još nema svoju službenu potvrdu, izuzev prilično neodređenog priopćenja iz Vlade. U njemu se negira da je petorka – a radi se o Andreji Ambriović Ristov, Nenadu Banu, Petri Klepac, Branku Kolariću i Igoru Rudanu – izbačena, no potvrđuje se da ih je tijekom dana nazvao predstojnik ureda premijera Zvonimir Frka Petešić, koji im je priopćio kako je “međusobno povjerenje narušeno i suradnja više nema smisla”.


Sve je, međutim, potvrdio molekularni biolog prof. dr. sc. Nenad Ban.


“Istina je, barem što se mene tiče. Žao mi je zbog toga, ali to što više nisam u ovoj formalnoj ulozi me neće spriječiti da uvijek ponudim svoj savjet ili mišljenje koje je shodno situaciji koliko mi znanje dopušta. Nadam se da će to koji puta pomoći da se lakše nosimo s teškom situacijom s kojom smo svi suočeni. To sam poručio i premijeru – rekao je Ban za Večernji list.
“Mislim da su mjere koje su uvedene u posljednjih tjedan dva ispravne i da će uroditi plodom ako će ih se ljudi pridržavati. Međutim, to se neće dogoditi preko noći i zato svi moramo biti spremni za trku na duže pruge”, dodao je.