Potraga

Je li djevojka ključ nestanka Mateja Periša? Njegovi zadnji pozivi bili su upućeni njoj

Portal Novi list

Foto Screenshot MUP Srbije, Nestali.hr

Foto Screenshot MUP Srbije, Nestali.hr

Matej Periš posljednji telefonski razgovor vodio je s prijateljicom iz Splita, koja je u Beograd stigla nekoliko dana prije njegova društvaInspektori srpskog MUP-a zajedno s hrvatskim kolegama uhvatili su se novog kraka istrage nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša, koji je zadnji put viđen u noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu.


Njegov posljednji telefonski razgovor mogao bi, nadaju se, biti ključ razjašnjavanja nestanka mladog Splićanina.


Policija će ju opet ispitati


Utvrđeno je, naime, kako je Periš posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom iz Splita, koja je u Beograd stigla nekoliko dana prije njegova društva.
Nju je nazvao neposredno prije nego li je izašao iz kluba Gotik, gdje se provodio s društvom. Otad se ne zna što se s njime dogodilo.


Djevojka je sestra njegova prijatelja i policija će ju uskoro opet detaljno ispitati, saznaje Večernji list. Prema njihovim informacijama Splićanka se još uvijek nalazi u Beogradu.


Taj Matejev prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njezin dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.


Izvor upućen u istragu otkrio je Večernjem listu detalje oko tog telefonskog razgovora Mateja i njegove prijateljice.


Vidjeli su njenu objavu na Instagramu


“Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao.


To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže.


Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske”, rekao je ovaj izvor za Večernji list.


Srpski Kurir jučer je objavio dio njezina iskaza u kojem ona iznosi kako ju je matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumjela zbog buke u klubu.


Uzmu li se u obzir ove informacije, proizlazi da su se Matej i Splićanka čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati u noći njegova nestanka. Naime, prema tome, najprije ju je nazvao iz restorana, a zatim iz Gotika.