Zvijezda zavirila u našu politiku

Jane Fonda podržala Radu Borić: ‘Hrvatska prvi put može birati ljude koji se bore za javni interes i ljudska prava’

Hina

Jane Fonda / Reuters

Jane Fonda / Reuters

"Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje... Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!", naglašava Jane FondaZAGREB Američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenoj oko političke platforme Možemo poručivši kako Hrvatska prvi put ima priliku glasati za feministkinje i ljude koji su se dokazali u borbi za sve manjine.


Možemo je u ponedjeljak priopćio kako ih je Fonda iz svog doma u Atlanti podržala video porukom koju su objavili na svojim stranicama.


“Hrvatska prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata … Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje… Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!”, naglašava Fonda u poruci.
U priopćenju se podsjeća da Fonda potječe iz glumačke obitelji koja je ostavila neizbrisiv trag kinematografiji. “Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša”, ističe se u priopćenju.


Fondina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je 2 Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.