Predsjednik Sabora

Jandroković pozvao japanske ulagače u Hrvatsku

Hina

Gordan Jandroković razgovarao je s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom / Foto: sabor.hr

Gordan Jandroković razgovarao je s predsjednikom Gornjeg doma japanskog parlamenta Chuichijem Dateom / Foto: sabor.hr

Govoreći o turističkoj suradnji, sugovornici su zaključili da bi uvođenje izravnih zračnih linija pridonijelo većoj turističkoj razmjeniPredsjednik Sabora Gordan Jandroković sastao se u utorak u Tokiju s predsjednicima obaju domova japanskog parlamenta i pritom pozvao japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.


Na sastancima s predsjednikom Zastupničkog doma Tadamorijem Oshimom i Domom vijećnika (gornji dom) Chuichijem Dateomnaglašena je visoka razina političkih bilateralnih odnosa između Hrvatske i Japana i spremnost obiju strana za njihovim dodatnim osnaživanjem.


Razgovaralo se i o unapređenju gospodarske suradnje, a predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković pozvao je japanske ulagače na suradnju istaknuvši pozitivne primjere poslovanja Kali tune i Yazaka u Hrvatskoj.
Govoreći o turističkoj suradnji, sugovornici su zaključili da bi uvođenje izravnih zračnih linija pridonijelo većoj turističkoj razmjeni.


Sugovornici su razmijenili mišljenja i o međunarodnim odnosima. Rečeno je i kako će Hrvatska za predsjedanja Europsko unijom, u prvom polugodištu 2020., dodatno raditi na osnaživanju odnosa EU-a i Japana.


Jandroković je u ponedjeljak doputovao u višednevni posjet Japanu koji je počeo sastankom s premijerom Shinzom Abeom. U nastavku će ga primiti i car Naruhito.