Čestitka

Jandroković: ‘Neka Božić učvrsti naše kršćanske korijene’

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko JelinekPredsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu i svim hrvatskim građanima božićnu čestitku – neka nam Božić probudi osjećaj vjere i duhovnosti, te učvrsti naše kršćanske korijene na kojima se temelji hrvatska povijest, tradicija i kultura !


»Pred nama je Božić, jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana, koji svi mi kršćani iščekujemo sa živim osjećajem vjere, radošću i nadom jer slavimo rođenje Isusa Krista i njegov ponovni dolazak u naše živote.


Neka nam ovo božićno doba bude životni poticaj te probudi u nama osjećaj vjere i duhovnosti, ljudskosti, životne skromnosti i poniznosti koje ćemo osnaživati dalje na našem životnom putu, ali i u našim obiteljima i društvu.
Neka blagdan Božića učvrsti i naše kršćanske korijene na kojima se temelji hrvatska povijest, tradicija i kultura te vrijednosti koje trebamo dalje prenositi na mlađe naraštaje«, ističe u svojoj božićnoj čestitci Jandoković, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.


Također poziva da »u božićnom duhu, svi zajedno promičemo kršćanski osjećaj humanosti, ljubavi, povezanosti i dijeljenja sa svim ljudima u našoj domovini koji su u potrebi i životnim izazovima.


Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu te svim hrvatskim građankama i građanima upućujem čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz želju da blagdan Božića provedu u mirnom ozračju zajedništva sa svojim obiteljima i bližnjima. Sretan Božić i nova 2020. godina«, naveo je predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković.